kompletna mieszanka funkcjonalna stosowana w produkcji żywności restrukturyzowanej, otrzymywanej z mięsa czerwonego. Produkt gwarantuje uzyskanie termoodpornych żeli stabilizujących strukturę żywności. Zalecane stosowanie: w formie uwodnionej, podczas mieszania surowców. Produkt zawiera: alginian sodu (E 401), sole fosforanowe (E 452), siarczan wapnia (E 516), aromaty, hydrolizaty białkowe i ekstrakty drożdżowe.
mieszanina funkcjonalna stosowana w produkcji żywności restrukturyzowanej, otrzymywanej z mięsa drobiowego oraz mięsa ryb. Produkt gwarantuje uzyskanie termoodpornych żeli stabilizujących strukturę żywności. Zalecane stosowanie: w formie uwodnionej, podczas mieszania rozdrobnionych surowców.
Aplikacja:
UWAGA! Podczas stosowania produktów z grupy DAN ALGOBLEND nie można stosować soli kuchennej (NaCl) ani innych soli zawierających jony sodowe (Na+) lub potasowe (K+).
Proponujemy użycie kapsułkowanej soli kuchennej DAN STABOSALT (0,8-1,2%).
Uformowane plastry restrukturyzowanego mięsa mogą być wykorzystane w produkcji dań typu turkish kebab. Do tego typu produktów polecamy szczególnie gotowe mieszanki przyprawowo-aromatyzujące, nadające przetworom typowy orientalny smak (DANSMAK SHISH KEBAB).