Solanki do nastrzyku polędwic parzonych

Seria DAN EXTRA oraz DAN EXTRA HV

Kompleksowe mieszanki funkcjonalne przeznaczone do solanek nastrzykowych stosowanych w przetwórstwie mięsa czerwonego i drobiu w szczególności do produkcji wędzonek parzonych z całych mięśni. Zalecane stosowanie obejmuje nastrzyki w granicach 60-120%. Stosowanie DAN EXTRA oraz DAN EXTRA HV powoduje bardzo dobre związanie gotowego wyrobu, przyspieszenie procesu peklowanie i utrwalenie typowej różowoczerwonej barwy przekroju, podkreśla również wyjątkowy smak przetworów mięsnych poddawanych wędzeniu. Mieszanki zawierają karageny hybrydowe, karagen kappa, fosforany (E 451, E 452, E 450), izolaty sojowe, bialka zwierzece-kolagenowe, krwinki czerwone oraz substancje wspomagające peklowanie i utrwalające barwę, naturalne ekstrakty przypraw, ekstrakty drożdżowe i aromaty.

Zalecane dawkowanie: 6,0-8,0 kg/100kg solanki