Solanki do nastrzyku boczku parzonego

Seria DAN BACON

Preparaty funkcjonalne stosowane podczas przygotowywania solanek nastrzykowych używanych w produkcji boczku wędzonego, parzonego w płatach lub paskach. Zalecane stosowanie obejmuje nastrzyki w granicach 30-50%. Użycie DAN BACON sprawi, że gotowy wyrób cechował będzie się doskonałą konsystencją, stabilną konsystenją, podatnością na plastrowanie i porcjowanie oraz trwałą podczas przechowywania, różowoczerwoną barwą przekroju. DAN BACON nadaje delikatny, mięsny (z wyraźnie wyczuwalną nutą lubczyka). Podobnie jak inne preparaty funkcjonalne serii DAN przeznaczone do produkcji wędzonek parzonych DAN BACON zawiera karagen hybrydowy, sole fosforanowe, izolat sojowy oraz substancje wspomagające peklowanie i utrwalające barwę, naturalne ekstrakty przypraw oraz ekstrakty drożdżowe i hydrolizaty białkowe.

Zalecane dawkowanie: 4,0-5,0 kg/100kg solanki