Solanki do mielonek oraz konserw pasteryzowanych i sterylizowanych

SERIA DAN COOKED HAM HV, DANFOSAL, DAN UNISOL LINE

Mieszanki funckjonalne służącą do sporządzania solanek przeznaczonych do nastrzyku oraz masowania, w produkcji mielonek, produktów blokowych, konserw pasteryzowanych i sterylizowanych. Zalecany nastrzyk/absorbcja to 50 - 80%. Seria solanek DAN COOKED HAM HV, DANFOSAL, UNISOL LINE powodują bardzo dobre związanie produktu gotowego, przyspieszają powstawanie barwy i jej utrwalenie oraz ograniczenie niekorzystnych zmian oksydacyjnych, podkreśla mięsny smak przetworów. Kompozycje zawierają: mieszaninę karagenów hybrydowych oraz kappa i iota, fosforanów sodu, izolatu sojowego, białek zwierzęcych, skrobi modyfikowanej a także substancje przeciwutleniające oraz wzmacniające smak i aromat.

Zalecane dawkowanie: od 4,0 do 7,0 kg/ 100 kg solanki