Solanki do kiełbas

SERIA DAN COMPLEX, DAN BEST

Mieszanki funckjonalne do uwadniania przez absrorbcję, stosowane w produkcji mielonek oraz kiełbas: drobno-, średnio- i gruborozdrobnionych. Zalecana absorbcja to 30-50%. Solanki DAN COMPLEX i DAN BEST gwarantują dobre związanie produktu gotowego, ograniczenie ubytków podczas obróbki termicznej, stabilną konsystencję, redukcję podcieków podczas przechowywania, przyspieszają powstawanie barwy i jej utrwalenie oraz ograniczenie niekorzystnych zmian oksydacyjnych, podkreśla mięsny smak przetworów. Kompozycje zawierają: mieszaninę karagenów kappa i iota, fosforanów: sodu i potasu, izolatow o koncentratów sojowych, białek zwierzęcych, skrobi modyfikowanej, błonników a także substancje przeciwutleniające oraz wzmacniające smak i aromat.

Zalecane dawkowanie: od 3,0 do 5,0 kg/100 kg solanki